Jump to content

Φιλοσοφία του simracing - Iδεές - Aπόψεις - Κριτική


mad_dog

Recommended Posts

Aνοίγω αυτό το ενδιαφέρον θέμα για όσους επιθυμούν και θέλουν να τοποθετηθούν, μπορούν να το κάνουν από εδώ.

Αφορμή στάθηκε το παρακάτω:

On 6/20/2019 at 10:30 PM, troffeo said:

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το marketing προστάζει να προβάλλονται τίτλοι που «πουλάνε» και ας είναι simcade!

Για αυτό είμαι σχεδόν απογοητευμένος, ότι όσο περνάει ο χρόνος η κοινότητα μεγαλώνει ΚΥΡΙΩΣ με ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ενώ ο αρχικός πυρήνας της με άτομα σκεπτόμενα και ΣΧΕΤΙΚΑ μικραίνει δυστυχώς...

Συμφωνώ απόλυτα. Καταρχήν να πω την άποψή μου. Το αληθινό simracing ξεκίνησε από τότε που υπήρξαν τα πρώτα τιμόνια. Για μένα δεν νοείται simracer χωρίς τιμόνι. Έπειτα τα sims που το ενσωμάτωσαν και πέτυχαν το FFB είναι δύο. Το RBR και το πρώτο rF. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν.

maxresdefault.jpg

 

Ο simracer και αυτός που ξοδεύει σεβαστό χρόνο για κάνει δοκιμές ή setup είναι όπως ένας πραγματικός οδηγός αγώνων, με την διαφορά ο πρώτος απλά το έχει σαν ασχολία στον ελεύθερο χρόνο του και ο τελευταίος είναι επαγγελματίς και ζεις από αυτό. Η μεγάλη διαφορά είναι ο χρόνος στην ουσία και οι δοκιμές. Τώρα με το esport κάτι πάει να γίνει αλλά στον βωμό του χρήματος και της διαφήμισης υπάρχουν τίτλοι που δεν είναι sims.

DSC00603-1.jpg

Περνάμε στον εξοπλισμό. Η ασχολία αυτή έχει γίνει πολύ ακριβή, αλλά αυτοί που μπορούν και έχουν πρόσβαση αναταμείβονται. Θα μου πεις, κάνουν καλύτερους χρόνους; Mερικοί ναι μερικοί όχι. Αλλά η αίσθηση είναι σε άλλο επίπεδο και σε αυτό δεν τίθεται θέμα.

Τώρα για τα sims. Yπάρχουν πολλοί τίτλοι εκεί έξω, κατά την άποψή μου τα μόνο αληθινά είναι τρία. Το RBR, το rF2 και το ACC. Για το iRacing δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Για το AMS το ίδιο αφού η μηχανή είναι rF και δεν έχει καμία διαφορά. Το R3E και αυτό σε μηχανή rF αλλά με λάθος πολιτική που είχαν σκοπό για κάτι arcade και στην πορεία προσπάθησαν για sim αλλά ήδη πολλοί το έχουν παρατήσει ενώ αξίζει την προσοχή !

Βέβαια όπως είπε και ο φίλος @troffeo o χώρος έχει και άσχετους που νομίζουν ότι γνωρίζουν. Δεν θα μιλήσω για τεχνικά θέματα και προγραμματισμό γιατί εκεί παραγματικά υπάρχει σκοτάδι. Το mod είναι και αυτό μια σοβαρή ασχολία αλλά θέλει πολύ χρόνο. Για παράδειγμα ο @John@John ακόμη και σήμερα μετά από 2 χρόνια δεν έχει χρόνο για να κάνει δοκιμές γιατί ακόμη και σήμερα ασχολείται με το mod και τα updates για να το κάνει τέλειο ή να το βελτιώσει ακόμη περισσότερο. Ο @panosdimip γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο γρήγορος είναι όταν τρέχαμε και μας άφηνε πίσω για πλάκα. Επίσης ένα mod δεν έχει σχέση μόνο με τα φραφικά. Μπορεί το 3D Model να είναι τέλειο και τα physics απότυχία.
 

Το mod είναι όπως είπα μια προσπάθεια και απαιτεί σεβασμό, γιατί πρώτον είναι δωρεάν και έπειτα ξοδεύτηκε χρόνος για να γίνει. Mερικά είναι καλά μερικά όχι. Αυτό θα το κρίνουν οι οδηγοί. 

Eπίσης πολλές διαμάχες για ποιο είναι καλύτερο και ποιο όχι. Για μένα όπως είπα, αυτήν την στιγμή είναι μόνο τα παρακάτω:

1. RBR
2. rF2
3. ACC

Για τα physics, δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτοκίμητα όπως GT3 ή F1 γιατί ποτέ δεν τα έχω οδηγήσει. Αλλά για BMW M3 E30 ή Opel Manta κ.τ.λ. μπορώ κάτι να πω, γιατί τα έχω οδηγήσει και το σημαντικότερο υπάρχουν στοιχεία όπως η ανάρτηση τι διαδρομή έχει, τα φρένα, ο κινητήρας, το διάγραμμα κινητήρα όλα αυτά υπάρχουν. Αρα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω. Ρωτηθήκαμε γιατί δεν κάνουμε mod F1 ή GT3. H απάντησή μας, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχουν στοιχεία. Τι να φτιάξουμε; Με τιμές ότι να ναι; Ειδικά η ανάρτηση ειδικά στο rF2 παίζει πολύ μεγάλο ρόλο είναι το 50% του setup. Για την φτιάξεις όπως πρέπει να είναι και βάση με τα αληθινά στοιχεία έχει δουλειά. Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση για τα Group H Special, όσοι τα δοκίμασαν μπορούν να μιλήσουν.

Slider2345.png


Για τις κοινότητες των simracers, εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές αλλά η κάθε ενεργεί μόνη της. Αυτό ίσως είναι και λίγο θέμα ελληνικό αφού όλο φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Το επιθυμητο θα ήταν ένα GT3 ή WTTC πρωτάθλημα.
 

ACC_community_screen_16_9-6.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, mad_dog said:

Επίσης πολλές διαμάχες για ποιο είναι καλύτερο και ποιο όχι. Για μένα όπως είπα, αυτήν την στιγμή είναι μόνο τα παρακάτω:

1. RBR
2. rF2
3. ACC

Θα μπορούσα να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αλλά μέσα στην εξίσωση, δεν βλέπω πουθενά ένα πολύ καλό, αν όχι από τους καλύτερους, simracing τίτλους όπως είναι το iRacing.

Δεν μπορούμε, για παράδειγμα να αγνοούμε ένα τίτλο και μια ολόκληρη κοινότητα με πάνω από 5.000 simracers να τρέχουν στους servers ότι στιγμή του 24ώρου και να δεις!!! Άρα κατά την προσωπική μου άποψη το iRacing είναι καταρχάς ένας σοβαρός simracing τίτλος και σίγουρα στην δική μου 3άδα με τα καλύτερα simracing παιχνίδια!!!

Η άποψη μου τώρα γενικά για το θέμα που ανοίγεις, είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά που γράφεις, αλλά δεν έχω πιάσει τον λόγο που τα έγραψες.

Για παράδειγμα, τα έγραψες για να ξεκινήσει μέσα από αυτή την συζήτηση ένα πρωτάθλημα που θα φτιαχτεί για όλη την γνωστή και σοβαρή Ελληνική κοινότητα, όπως λες στο τέλος του γραπτού σου? Εάν ναι, λυπάμαι που θα στο χαλάσω και ΜΑΚΑΡΙ να γινότανε ποτέ, αλλά όπως έγραψα και παλιότερα ΔΕΝ είμαστε εμείς για τέτοια κόλπα δυστυχώς...

 

Link to comment
Share on other sites

On 6/22/2019 at 5:01 PM, troffeo said:

Για παράδειγμα, τα έγραψες για να ξεκινήσει μέσα από αυτή την συζήτηση ένα πρωτάθλημα που θα φτιαχτεί για όλη την γνωστή και σοβαρή Ελληνική κοινότητα, όπως λες στο τέλος του γραπτού σου? Εάν ναι, λυπάμαι που θα στο χαλάσω και ΜΑΚΑΡΙ να γινότανε ποτέ, αλλά όπως έγραψα και παλιότερα ΔΕΝ είμαστε εμείς για τέτοια κόλπα δυστυχώς...

Καλά αυτό δεν το έχω σκεφτεί έτσι, γιατί όπως είπες και εσύ το θεωρώ, αδύνατο. 

:s0119:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο θα ήταν πάντως, έστω και ως φαντασίωση!

???????

14 hours ago, mad_dog said:

Για το iRacing είπα ότι δεν το έχω δοκιμάσει.
Για αυτό και δεν ανέφερα.
Και για sims που δεν έχω δοκιμάσει δεν εκφράζω άποψη.

 

 

Είσαι σωστός εδώ!

ΟΚ είναι σχετικά ακριβό, εάν πας να αγοράσεις τα πάντα και επιπλέον έχει και ετήσια συνδρομή. 

ΟΜΩΣ νομίζω ότι αυτή την στιγμή, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η Μεκκα του simracing. 

Χωρις να είναι σε κάποιο σημείο το καλύτερο από ότι κυκλοφορεί, overall είναι ότι καλύτερο και ότι πιο ισσοροπημενο υπάρχει σήμερα στο simracing!

Θα άξιζε να το δοκιμάσεις @mad_dog η και οποίος άλλος, κάποια στιγμή.

Δυστυχως μένουμε μακριά και δεν μπορώ να σε προσκαλέσω να το δοκιμάσεις, αλλά ισχύει για όποιον είμαστε κοντά και θα ήθελε δοκιμή

 

Link to comment
Share on other sites

Η κάθε μία κοινότητα έχει τους δικούς τις οδηγούς. Για παράδειγμα εδώ εμείς είμαστε μια μικρή αλλά ισχυρή κοινότητα γιατί σαν βάση έχουμε την ασχολία μας, δηλαδή το simracing και έπειτα υπάρχει επικοινωνία. Έχουμε ξοδέψει αρκετό χρόνο για να φτιάξουμε και το Group H Special και δείχνει πόσο πολύ αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός ότι μερικοί βγάζουν χολή είτε επειδή ζηλεύουν είτε επειδή είναι άσχετοι. Αυτούς δεν τους δίνω σημασία. 

Αυτό ισχύει και για τις άλλες κοινότητες, όμως δεν θα είχα κανένα θέμα αν τρέχαμε μαζί ας πούμε στο iRacing ή στο ACC αγώνες.

Επίσης και αυτό είναι ένα σημανιτκό θέμα, δεν έχουν όλοι την δυνατότητα για αγορές hardware ή συνδρομής σε simracing όπως το iRacing. 

Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα simracing (εκτός το AC που το θεωρώ arcade) και μακάρι να υπήρχε μια κίνηση ή πρωτοβουλία να τρέχαμε και κάτι εκτός το rF2.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Forum Statistics

    939
    Total Topics
    15.2k
    Total Posts

Living Legends

mad_dog, the fastest sim driver in the world

PC Games for free

UNREAL.jpg.06a44fa7bc9a0e74a2fd28f90ad76a27.jpg

Top 5 PC games

×
×
  • Create New...