Jump to content

SIMUCUBE 2


andre

Recommended Posts

SimuCUBE 2 Sim Racing Direct Drive Wheel Base

 

0.thumb.JPG.53e82d90f8b2a4ee0bc079e4642333e0.JPG

1.JPG.c69506aba21e4e918660196bbe6e9cd2.JPG

 

Simucube 2 is the world reference class Direct Drive force feedback wheel base.

Simucube 2 has been built around a precision robotics grade industrial motor, electronics and software fused together to form a flawless monolithic design. Everything is optimized to perform at the highest level, and with sub-millisecond  latency.

Rigid mechanical coupling of the wheel is the fundamental requirement for direct drive. Simucube 2 is made to meet this requirement, even though it meant redesigning everything. Simucube Quick Release™, SQR, has zero backslash adding zero torque artifacts. When locked-in, it equals a solid metal shaft, just like it should.

Simucube 2 works with simulator games and reconstructs the authentic environment. Thanks to Simucube 2's dedicated processor for motor control, and another processor for interfacing the PC simulator, the ultra low latency is stable and consistent. With Simucube's award winning force reconstruction processing, ultra low latency mode and adjustable dynamic filters, the Driver can reach realism.

Once you experience it, there's no turning back.

Your Keys to Excellence

Simucube 2 comes in three models to serve the top-end spectrum of the direct drive scene. Specific models have been built to serve demanding Sport drivers as well as experienced Pro drivers. Hard-core drivers and professionals, who crave for experience outside of this world, are best matched with Ultimate which leaves no room for speculation.

All three models are built with industrial grade direct drive torque motors with essentially zero torque ripple and magnetic cogging. Angle sensors, drive electronics and CNC machined full-metal parts are made to complete the glorious motor and to unleash its maximum potential. Hot-swappable wheels, ultra low latency mode, high dynamic range, and natural signal processing are supported in all models.

https://www.simucu.be/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Κάθισα και είδα όλο το review του Barry, τον οποίο τον θεωρώ κορυφαίο!

Μετά από το review, το μοναδικό που έμεινε λίγο "θολό" είναι το μοτέρ το οποίο δεν είδε το "φως" του κόσμου για κάποιον περίεργο λόγο αλλά για εμένα δεν έχει και κάποια σημασία, θεωρώ ότι η πρόταση της simucube είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!! 

Έχουμε και λέμε:

1. Πολύ προχωρημένη κατασκευή η οποία σου βγάζει μια μεγάλη αίσθηση ποιότητας και στιβαρότητας. Από τα υλικά, από το design, από το χρώμα, όλα μαζί φτιάχνουν μια κατασκευή που ακόμα και όταν την κοιτάς, θεωρείς ότι είναι καλή και θέλεις να την αγοράσεις!

2. ΔΕΝ έχω καμία εμπιστοσύνη και για αυτό τον λόγο, δεν έχω κανένα all in one αντικείμενο για οποιαδήποτε χρήση στην κατοχή μου ποτέ. Αυτό όμως όπως το είδα στην παρουσίαση, είναι από άλλο πλανήτη και μάλιστα μπορώ να πω ότι είναι πολύ σωστά μελετημένο. Επίσης οι 2 μετασχηματιστές οι οποίοι είναι ίδιας ποιοτικής μάρκας με αυτούς που έχουμε στα control box μας, μου έκαναν εξαιρετική αίσθηση, επειδή με αυτή την "παράλληλη" διάταξη θεωρώ ότι δεν θα ξεμείνει ποτέ και για κανέναν λόγο, κανείς από ρεύμα. Μου λύθηκε επίσης η απορία, πως θα κατάφερναν (δεν μπορώ να πω το ίδιο για το Fanatec DD2) να πάρουν ισχύ από μικρότερους πυκνωτές (παίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στην αποθήκευση και εκτόνωση του ρεύματος και επίσης ΔΕΝ είναι αμιγώς ηλεκτρονικό εξάρτημα άρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το φυσικό τους μέγεθος) , αφού νόμιζα ότι το τροφοδοτικό θα ήταν μικρότερο σε μέγεθος από τα υφιστάμενα που χρησιμοποιούμε ήδη στα τιμόνια μας.

3. State of Art quick release!!! Πραγματικά, αν και εάν το αγοράσω κάποτε θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα Q1R quick release μου, έκαναν μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ σχεδίαση η οποία είναι ΑΠΛΗ και άκρως λειτουργική, παρόλα τα μικρά θεματάκια που έχει και είναι παιδικές ασθένειες. Επίσης πολύ σημαντικό το extension που κάποιους βολεύει για να φέρουν στην ιδανική θέση την στεφάνη του τιμονιού στα χέρια τους και έως σήμερα πρέπει να αγοράσουν με €50 περίπου extra χρέωση από aftermarket μαγαζιά.

4. Ο περίπου 2mm μεγαλύτερης διαμέτρου άξονας (24mm έναντι 22mm στα OSW και 14mm στην Accuforce) παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όσο και εάν σας ακούγεται υπερβολή!

5. Το μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων που πλέον έχει διαθέσιμο το νέο software, δεν με ξενίζει γιατί στην Accuforce με το SimComander 4 μου είναι διαθέσιμα από την αρχή, θα δώσει μεγαλύτερο "ψάξιμο" και "κάψιμο". Βέβαια προσωπικά χρησιμοποιώ ελάχιστα από αυτά τα "καλούδια", αλλά κάποια είναι χρήσιμα.

6. Η τεχνολογία wireless και Bluetooth προσωπικά ΔΕΝ μου λέει κάτι και δεν νομίζω να την χρησιμοποιήσω ποτέ μου, αφού τα τιμόνια μου μια χαρά δουλεύουν με τα USB Τους και δεν με ενοχλούν ούτε και με έχουν "προδώσει" ποτέ! Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ένα βήμα εμπρός και ένα μεγάλο innovation για τους χρήστες που τα προτιμούν!

Εν κατακλείδι, είναι ένα προϊόν που ήδη έχει τσεκαριστεί στην λίστα μου με τα wont to buy!!! Εκτός από το "μεσαίο" των 25nm, προσωπικά θα έβλεπα και το μικρό των 17nm, καθώς είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος από το Accuforce των 13nm που έχω και ποτέ δεν μου έλειψε η δύναμη και η πληροφορία!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν τα μοτέρ δεν μας τα αποκαλύπτουν μάλλον είναι ευρωπαικά, τουλάχιστο το ultimate έχει αυστριακό μοτέρ δεν θυμάμαι τη μάρκα και απο χρήστη που είχε το Bodnar το ultimate είναι καλύτερο όπως και το Pro είναι καλύτερο απ'το δικό μου στο rF2.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, spyder said:

Προς το παρόν τα μοτέρ δεν μας τα αποκαλύπτουν μάλλον είναι ευρωπαικά, τουλάχιστο το ultimate έχει αυστριακό μοτέρ δεν θυμάμαι τη μάρκα και απο χρήστη που είχε το Bodnar το ultimate είναι καλύτερο όπως και το Pro είναι καλύτερο απ'το δικό μου στο rF2.

Γιάννη, προσωπικά όπως λέω και παραπάνω, δεν με ενδιαφέρει το μοτέρ αυτό καθεαυτό, γιατί ακόμα και το τελευταίο Κινεζικό να είναι, με την χρήση που υπόκειται στο simracing, θα κρατήσει ποοοοοολλα απροβλημάτιστα χρόνια!

Πάντως επιβεβαιώνω και εγώ ότι έχει ειπωθεί από την εταιρία ότι τα μοτέρ είναι Ευρωπαϊκά (εγώ έχω ακούσει για Γερμανικά στα αλλά 2 εκτός από το Αυστριακό που έχει το Ultimate. 

Ψάχνοντας components για το δικό μου το Accuforce έτσι για να το κάνω «αιώνιο» χαχαχαχα, το πιστεύεις ότι το μοτέρ του (ίδιο ακριβώς με αυτό που έχει πάνω του από το εργοστάσιο) κοστίζει ΕΛΑΧΙΣΤΑ???

Συμφωνώ μαζί σου επίσης, ότι το Ultimate είναι πολύ καλύτερο από το Bobnar το οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί το κορυφαίο μοτέρ KOLLMORGEN (AKM) στο κόσμο και στην «μεγάλη» έκδοση του (54) έχει 26nm μοτέρ. 

Α! Ξέχασα να πω, αν και θα ήθελα να το κάνω κουίζ χαχαχαχααχαχαχα, ότι η ΚΥΡΙΑ χρήση ΟΛΩΝ των μοτέρ που χρησιμοποιούμε με τα DD τιμόνια στο simracing, είναι είτε σε μεγάλους 3D printers, είτε κυρίως σε CNC

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, John@John said:

Ολα αυτα τα καταλαβαινει στο ασσεττο??  μπραβοοοοο

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Φοραει και ζώνες 4 σημείων!!!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Παντως για να είμαστε δίκαιοι, περισσότερο το χρησιμοποιεί με το iRacing

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το marketing προστάζει να προβάλλονται τίτλοι που «πουλάνε» και ας είναι simcade!

Για αυτό είμαι σχεδόν απογοητευμένος, ότι όσο περνάει ο χρόνος η κοινότητα μεγαλώνει ΚΥΡΙΩΣ με ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ενώ ο αρχικός πυρήνας της με άτομα σκεπτόμενα και ΣΧΕΤΙΚΑ μικραίνει δυστυχώς...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Forum Statistics

    939
    Total Topics
    15.2k
    Total Posts

Living Legends

mad_dog, the fastest sim driver in the world

PC Games for free

UNREAL.jpg.06a44fa7bc9a0e74a2fd28f90ad76a27.jpg

Top 5 PC games

×
×
  • Create New...