Jump to content

Psychology of Performance


andre

Recommended Posts

Μία νέα έρευνα πραγματοποιεί η Ford προκειμένου να διαπιστώσει εάν οι απλοί οδηγοί μπορούν να εκπαιδεύσουν το μυαλό τους για να αποδίδουν όπως οι οδηγοί αγώνων.

Συγκεκριμένα, η Ford χρησιμοποίησε την εξέταση EEG (Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) για να διαπιστώσει κατά πόσον οι απλοί οδηγοί μπορούν να εκπαιδεύσουν το μυαλό τους για να αποδίδουν σαν οδηγοί αγώνων.
 
Ερευνητές  της Ford και του Kings College London χρησιμοποίησαν ακουστικά EEG για να αναλύσουν την δραστηριότητα του εγκεφάλου επαγγελματιών οδηγών αγώνων, όπως καταγράφηκε σε έναν προσομοιωτή αγώνων ταχύτητας (racing simulator). Ανάμεσα στους οδηγούς ήταν ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC Sébastian Ogier και ο τρεις φορές νικητής του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) Andy Priaulx.
 
Στη συνέχεια, καθημερινοί οδηγοί κλήθηκαν να κάνουν το ίδιο – αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί είχαν προετοιμαστεί με εγκεφαλικές ασκήσεις πριν από την δραστηριότητα, ενώ άλλοι δεν είχαν μπει σε αυτή τη διαδικασία.

«Από την έρευνα προέκυψε ότι όταν κινούνταν με μεγάλες ταχύτητες και σε κατάσταση υψηλής συγκέντρωσης, ο εγκέφαλος των οδηγών αγώνων είχε 40% καλύτερη αντίσταση στη διάσπαση της προσοχής συγκριτικά με το μέσο όρο» δήλωσε ο Dr Elias Mouchlianitis, ερευνητής νευροεπιστημών στοKings College London. «Ωστόσο, το ενδιαφέρον που βρήκαμε ήταν ότι όταν οι απλοί άνθρωποι που έκαναν μερικές απλές νοητικές ασκήσεις, μπορούσαν επίσης να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο επίδοσης».
 
Απλές ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμού, και μια τεχνική οπτικοποίησης που χρησιμοποιεί λέξεις – κλειδιά (keywords)για την περιγραφή της επακόλουθης αποστολής, βοήθησαν τους οδηγούς να βελτιώσουν τη συγκέντρωση και την επίδοσή τους κατά 50%.
 
Με βάση την έρευνα, η Ford εξελίσσει τώρα ένα αγωνιστικό κράνος εξοπλισμένο με εγκεφαλογράφο (EEG) για τους επαγγελματίες οδηγούς της, όπου τα δεδομένα της δραστηριότητας του εγκεφάλου θα μπορούν να μεταδίδονται στην ομάδα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μαζί με τα υπόλοιπα δεδομένα τηλεμετρίας του αυτοκινήτου. Ενώ φυσικές λειτουργίες όπως η εφίδρωση και οι καρδιακοί παλμοί ήδη παρακολουθούνται, η Ford πιστεύει ότι η κατανόηση της πνευματικής κατάστασης του οδηγού κατά τη διάρκεια ενός αγώνα – και η λήψη των ανάλογων αποφάσεων – είναι το επόμενο στάδιο αύξησης της απόδοσης.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Forum Statistics

    940
    Total Topics
    15.2k
    Total Posts

Living Legends

mad_dog, the fastest sim driver in the world

PC Games for free

UNREAL.jpg.06a44fa7bc9a0e74a2fd28f90ad76a27.jpg

Top 5 PC games

×
×
  • Create New...