Jump to content

Heusinkveld Sim Pedals PRO


troffeo

Recommended Posts

Αφίχθηκαν τα "εργαλεία"!!!
Επειδή είμαι σε διακοπές δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω, αλλά ανεβάζω μερικές φωτό, Review από την ερχόμενη βδομάδα!!!
img]<a href=http://www.pcgamingforum.net/forum/uploads/monthly_2017_08/IMG_2374.thumb.JPG.5fe23defd55fc8a84dc32039fd8fd6bc.JPG' alt='IMG_2374.thumb.JPG.5fe23defd55fc8a84dc32039fd8fd6bc.JPG'>IMG_2375.thumb.JPG.110ef9b75dfe3a57083207029f7d61b1.JPGIMG_2376.thumb.JPG.0652a9ab683694b91080bcc093eb68b5.JPGIMG_2380.thumb.JPG.48704ea5a8004e1275f367d40f2d0803.JPG
Καλορίζικα και καλοτάξιδα!!

Sent from my m3 note using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χρωστάω εντυπώσεις...

Καταρχάς η πρώτη εντύπωση μόλις ανοίξεις το 'μαγικό' κουτί, είναι ότι τα πετάλια (γενικά) μοιάζουν μικρότερα από ότι είχες φανταστεί βλέποντας βιντεάκια κλπ.

Όχι δεν είναι καθόλου μικρά, απλά έτσι τα βλέπεις αρχικά. Δηλαδή για να καταλάβετε, εγώ φοράω 42 νούμερο παπούτσι και δεν τα φτάνω στο επάνω υψηλότερο σημείο, άρα όλα καλά.

Η κατασκευή (πετάλια και βάση) είναι βράχος και η τοποθέτηση - συναρμολόγηση ακόμα και για εμένα που είμαι άσχετος, παιχνιδάκι. Έτσι και αλλιώς η συσκευασία περιέχει τα ΠΑΝΤΑ που θα χρειστείς, οπότε no problem at all!!! Επίσης το καλυμπράρισμά τους είναι μια πολύ απλή διαδικασία, η οποία ολοκληρώνεται σε 2 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι...ασήκωτο και μάλλον βαρύτερο από τα Fanatec v2 που με αυτά θα τα συγκρίνω παρακάτω

Αν και άλλαξα όλη την κατασκευή μου (θα γράψω παρακάτω για αυτό) και χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, η αίσθηση που σου δίνουν με την πρώτη επαφή είναι από άλλο πλανήτη! Να σημειώσω ότι έχουν ΑΠΕΙΡΕΣ ρυθμίσεις σε σχέση πάντα με τα v2 και μπορείς να τα φέρεις κυριολεκτικά "πάνω" σου!

ΓΚΑΖΙ

Όταν είχα πάρει τα v2, μετά από τα G27, νόμιζα ότι ανακάλυψα την Αμερική... Ε τώρα με αυτά ανακάλυψα όχι μόνο τον κόσμο, αλλά ολόκληρο το σύμπαν! Δεν μπορώ να μεταφέρω με ακρίβεια την αίσθηση, αλλά όποιος έχει κάτσει σε αγωνιστικό, όχι αυτοκίνητο που έχει γίνει αγωνιστικό αλλά αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί αγωνιστικό (εγώ έχω οδηγήσει το Honda Accord BTCC που είχε φέρει ο Χαλκίοπουλος παλιά στην Ελλάδα για όσους γνωρίζουν) μπορεί να με καταλάβει! Η ρύθμιση που έχω επιλέξει αρχικά είναι λίγο περίεργη, δηλαδή έχω βάλει την σκληρότητα στο μαλακό (μηχανική ρύθμιση) και έχω σφίξει το ελλατήριο πάνω από την μέση, αλλά μου δίνει την απόλυτη αίσθηση ΟΧΙ μόνο στο ΠΑΤΑ αλλά κυρίως στο ΑΣΕ του πεντάλ. Εδώ είναι και η μεγαλύτερη διαφορά με τα v2 αφού στο ΠΑΤΑ με την αλλαγή ελλατηρίου με πιό σκληρό και με "πείραγμα" της διαδρομής (ηλεκτρονικά με κάποιο DiView ή παρόμοιο) μπορέις να το φέρεις κάπως κοντά, το ΑΣΕ του πεντάλ ΔΕΝ μπορείς να το φέρεις με τίποτα. Δηλαδή το ένα μοιάζει με παιχνίδι και το άλλο με πραγματικό!!!

ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ

Η μεγάλη διαφήμηση των v2, οτι και καλά με το σύστημα τους "προσομοιώνεται" η χρήση του συμπλέκτη όπως σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Στην χειρότερη περίπτωση και για να μην γίνω αφοριστικός, εμπαθής κλπ, θα πω ότι είναι το ίδιο με τα v2. Υπάρχει όμως μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά...ΔΕΝ αισθάνεσαι την λαστιχιένια αίσθηση που τουλάχιστον εγώ αισθανόμουν με τα v2. Το πεντάλ το έχω αφήσει "Factory" και δεν έχω κάνει καμία διαφορετική ρύθμιση.

ΦΡΕΝΟ

ΧΑΜΟΣ!!! Επιτέλους μετά από 3 χρόνια σχεδόν μπορώ να φρενάρω, ΧΩΡΙΣ να το μπλοκάρω, στο όριο χωρίς να κινδυνεύω να πάθω θλάση οπίσθιου ορθού μηριαίου :yahoo:

Οι ρυθμίσεις που έχω κάνει έιναι με μόνο τα 3 λευκά καουτσούκ χωρίς κανένα μαυρο άκαμπτο πλαστικό, οι οποίες μου δίνουν θεωρητικά ένα πάτημα 40kg περίπου (έχει range από τα 30kg έως τα 55kg αν δεν κάνω λάθος). Το πάτημα του πεντάλ επίσης έχει την αίσθηση του πραγματικού και είναι προοδευτικό σε όλη την διαδρομή του. Καμία σχέση με τα v2 με τα οποία, εγώ προσωπικά, είχα την αίσθηση σχεδόν του on-off και μπλοκάριζα τα φρένα πανεύκολα! Και εδώ επίσης άπειρες ρυθμίσεις, αλλά εκτός από τα rubbers δεν έχω πειράξει τίποτε άλλο. Έχω πειράξει όμως την διαδρομή και μέσα από αυτήν την αίσθηση και το πάτημα του πεντάλ, μέσα από το DiView στο καλυμπράρισμα.

Εν κατακλείδι είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ με τα πετάλια, σε σημείο που νομίζω ότι έχω ακόμα και άλλο τιμόνι δηλαδή :P και θεωρώ, παρόλη την 'περίεργη" εποχή που ζούμε και τέτοιου είδους 'σπατάλες" φθάνουν στα όρια του αντικοινωνικού, ότι αξίζουν ΟΛΑ τα αρκετά ευρώ που δίνεις για να τα πάρεις!!!

Τέλος, σε άλλο επίπεδο η εταιρία και η εξυπηρέτηση - σεβασμός (ασχολείται ακόμα και ό ίδιος μαζί σου για όποια σοβαρή ή μαλακισμένη ερώτηση έχεις, από την πληρωμή έως την παραλλαβή πέρασαν σκάρτες 48 ώρες με την αργία του 15αύγουστου μέσα, μου γλύτωσαν χρήματα από τον ΦΠΑ και γενικά κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αισθάνεσαι άρχοντας και πολύ σπουδαίος!!!) στον πελάτη, ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ FANATEC!!!

Θα με κάνουν καλύτερο?

Δεν ξέρω, ίσως... το σίγουρο είναι ότι με έχουν κάνει ΗΔΗ πολύ χαρούμενο!!! Στα πόδια όμως ικανών θα κάνουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορά!!! Για όποιον μπορεί, τα προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!!

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, troffeo said:

Δεν ξέρω, ίσως... το σίγουρο είναι ότι με έχουν κάνει ΗΔΗ πολύ χαρούμενο!!! Στα πόδια όμως ικανών θα κάνουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορά!!! Για όποιον μπορεί, τα προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!!

Αχχχχχ τα άμοιρα τα πεταλάκια...που κατέληξαν...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@troffeo,παλι μεγιες και καλοταξιδα!

Το ατομο που κατασκευασε,υλοποιησε,δικιμασε,ξαναδοκιμασε,πακεταρισε,εστειλε τα πεταλια σου ειναι χρονια στο χωρο και ξερει!

Μεγαλο και πολυπλευρο ταλεντο οχι μονο σαν simracer,που ειναι οχι μονο διδακτικος και ΓΝΩΣΤΗΣ,αλλα και σαν developer,μηχανικος και επιχειρηματιας.

Νομιζω στο χωρο ειναι τοπ σε οτι εχει κανει μεχρι τωρα,βλεπωντας αλλους πετυχημενους σε θρονους τυπου καισαρα και τους δουλους απο κατω να τους...γλυφουν...

Αν ειχα τα φραγκα θα τα χτυπαγα χθες!

Ανεφερες την Fanatec,και μου ερχετε στο μυαλο ο Γερμανος που τα εφτιαξε με το αλεν στο χερι να εξηγει πως και τι...

και απο την αλλη βλεπεις τον Νeils να τρεχει,να εξηγει, και λες τι Fanatec....υπερεκτιμημενοι,καβαλημενοι.

Σαν επομενη κινηση του θα γουσταρα dd τιμονι!!!

Ανεβασε φωτος απο κοντα,μακρια απο παντου!!!!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, marmagas said:

@troffeo

Ανεφερες την Fanatec,και μου ερχετε στο μυαλο ο Γερμανος που τα εφτιαξε με το αλεν στο χερι να εξηγει πως και τι...

και απο την αλλη βλεπεις τον Νeils να τρεχει,να εξηγει, και λες τι Fanatec....υπερεκτιμημενοι,καβαλημενοι.

Σαν επομενη κινηση του θα γουσταρα dd τιμονι!!!

 

ΜΑΚΑΡΙ να κάνει κίνηση με κατασκευή DD τιμόνι!!! ο άνθρωπος είναι απίστευτος!

Και μια που αναφερθήκαμε στην Fanatec, οι άνθρωποι είναι αστείοι στην καλύτεροι, απατεώνες και να μην πω και κλέφτες στην κανονική!!!

Το χειρόφρενο μου (Fanatec ο μλκς) ήταν συνδεδεμένο στα v2 πετάλια. Όταν το αγόρασα όμως (δεν υπάρχει η σελίδα πλέον αφού έχει βγεί έκδοση v1,5 χαχαχαχαχα), αλλά και στην υφιστάμενη σελίδα του και καλά v1,5, αναφέρει ΡΗΤΑ ότι το προιόν είναι λειτουργήσιμο με ΟΛΑ τα Clubsport προιόντα, δηλαδή τιμόνια CSW v1, V2, V2,5 πετάλια v1, v2 και v3, ΧΩΡΙΣ την χρήση USB adaptor (με κόστος μαζί με επιμίκυνση καλωδίου και μεταφορικά κανά 50άρικο!!!), αλλά με 2 διαφορετικά RJ12 to Jack 3,5 καλώδια. Ένα για το κύκλωμα των πεταλιών και ένα για την θύρα του τιμονιού. Εδώ τα σχετικά https://www.fanatec.com/eu-en/sim-racing-hardware/clubsport-handbrake-v1-5.html

Πήγα λοιπόν να το συνδέσω στην τιμονιέρα, αλλά τα γνωστά... δηλαδή ΤΖΙΦΟΣ!!! Τους γράφω λοιπόν στο γμτ site τους και τι μου απαντάνε??? Ότι δυστυχώς το δικό μου δεν μπορεί να συνδεθεί στο τιμόνι μου, αλλά θα πρέπει να αγοράσω το USB αντάπτορα για να πάιξει ΜΟΝΟ ώς standallone το χειρόφρεονο??? Τους απαντάω με γ@μ@στ@υρίδια και σε πολύ έντονο στύλ, στηριζόμενος κυρίως στην συμβατότητα των προιόντων τους και επειδή σε αυτό πίστεψα ο μλκς και τους έσκασα τα ωραία λεφτά μου, θα ανεβάσω Print screen της επικοινωνίας, ότι είναι άχρηστοι και με δουλεύουν όπως τότε με το θέμα των πεταλιών v2 και ΚΥΡΙΩΣ ότι θέλουν ΜΟΝΟ να πουλάνε, βγάζοντας κάθε 6 μήνες "νέα" προιόντα, καμία σχέση!, βάζοντας τα "παλιά" σε αχρηστία και καθοδηγούν τον κόσμο απλά ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ και καλά ΝΕΑ, πετώντας ουσιαστικά τα λεφτά του!!! Η απάντηση που πήρα? "Το v1,5 μπορεί να συνδεθεί έτσι όπως θα θέλατε. Όμως δυστυχώς έχετε το v1 και αυτό μπορεί να συνδεθεί ΜΟΝΟ με τα πετάλια (μόνο με τα v2 όμως χαχαχαχαχαχα) ή ΜΟΝΟ με USB..." ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!! ΣΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ τους δλδ!!!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ FANATEC ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Ακόμα και χάρισμα!!!

ΥΓ. @mad_dog ή όποιος άλλος έχει v3 ή και v2 Fanatec πετάλια και χρειάζεται χειρόφρενο, το χαρίζω!!! Απλά πείτε ποιός το θέλει για να το κανονίσουμε.

 

1 hour ago, Antonis14 said:

Καλωρίζικα   φίλε   & καλοπάτητα''   καί   να τα ευχαρηστηθείς   ,φαίνονται   ακόμα & από φωτογραφία  πόσο καλά ειναι!

Κόστος  στό περίπου ?

Εμένα μου ήρθαν στα 700 (πετάλια, βάση και μεταφορικά). Κανονικά θα έπρεπε να πληρώσω γύρω στα 840, αλλά έκανε ένα "μαγικό" και μου τα έστειλε ως promo ή κάπως έτσι και γλύτωσα τον ΦΠΑ :P

1 hour ago, mad_dog said:

Χαριτωμένο...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

 

Φωτό:

IMG_2462.thumb.JPG.6840771f2cdae859df4535dd5313cb7a.JPG

IMG_2491.thumb.JPG.c2f326008fc8e95b6fc6049c71247a0e.JPG

IMG_2460.thumb.JPG.15c73b5c2f5aed7b8e02336f6552df43.JPG

IMG_2474.thumb.JPG.b4f3aabbb481a0ae10d33baf45d2611b.JPG

IMG_2492.thumb.JPG.2ae2a684ef6506b6b6799ef4ba7ba82a.JPG

IMG_2494.thumb.JPG.e49683a42827553b0464582288093149.JPG

και φυσικά "ξεθάφτηκαν' από την αποθήκη τα "αειθαλή" (15+ χρόνων είναι τα άτιμα) και "μάχιμα' Sparco xaxaxaxaxa για να μπορώ να τα δουλεύω με άνεση!

IMG_2495.thumb.JPG.04c00076241bd213e050dc02fa9e1f3e.JPG

Και μια από την νέα κατασκευή από αλουμίνιο!

IMG_2468.thumb.JPG.87706da41e0302c2e70ec412cd1ac65c.JPG

Edited by troffeo
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, marmagas said:

Mε τα CSP v1 μπορει να συνδεθει το χειροφρενο?

Λεω μιας και εχω τα CSP V1!

Δημήτρη νομίζω πως μπορεί, μέσα από την πλακέτα που έχουν κάτω από την βάση για τα πόδια.

Κάντους όμως σε παρακαλώ μια ερώτηση, για είμαστε σίγουροι!

Link to comment
Share on other sites

@troffeo, @marmagas πείτε τα pm

Έστειλα email στον Niels αν έχει πρόγραμμα για το μέλλον να φτιάξει DD Wheel. Nα δούμε τι θα μου απαντήσει.

26 minutes ago, troffeo said:

ΥΓ. @mad_dog ή όποιος άλλος έχει v3 ή και v2 Fanatec πετάλια και χρειάζεται χειρόφρενο, το χαρίζω!!! Απλά πείτε ποιός το θέλει για να το κανονίσουμε.

Ευχαριστώ αλλά το χειρόφρενο της Fanatec ούτε για πλάκα (και να μου το χάριζαν που λένε).

Σαν γνήσιος sim-racer χειρόφρενο μόνο από από αυτά που έχω κάνει Post στο thread για χειρόφρενο.

Tάδε έφη: mad_dog, the fastest simdriver in the World !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, mad_dog said:

Ευχαριστώ αλλά το χειρόφρενο της Fanatec ούτε για πλάκα (και να μου το χάριζαν που λένε).

Σαν γνήσιος sim-racer χειρόφρενο μόνο από από αυτά που έχω κάνει Post στο thread για χειρόφρενο.

Tάδε έφη: mad_dog, the fastest simdriver in the World !

Δεν έχεις και πολύ άδικο...

εγώ έχω καταλήξει σε αυτό https://heusinkveld.com/products/shifters-handbrakes/sim-handbrake-2/?v=f214a7d42e0d,  είναι ακριβό το ξέρω, αλλά θα το πάρω κυρίως για την σοβαρότητα της εταιρίας!!!

34 minutes ago, mad_dog said:

 

Tάδε έφη: mad_dog, the fastest simdriver in the World !

ο Ποιός?????

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, spyder said:

Καλορίζικα Γιώργο και το rig και τα πετάλια, ελπίζω να μου κάνουν κι εμένα το μαγικό με το ΦΠΑ λίαν συντόμως.

Ωχχχ...και εσύ ετοιμάζεσαι να τα πάρεις ?

Να μην τα πάρεις, δεν μπορούν να στο κάνουν αυτό με το ΦΠΑ (αν πάρεις και αυτά τα πετάλια μαζί με το DD...την κάτσαμε...)

Spoiler

Άσχετο...εσύ πως νιώθεις το Clio με το DD ? Eγώ σαν να είμαι μέσα, έχω δυναμώσει και λίγο το FFB επίτηδες και έχω πάθει εγκεφαλικά λέμε !!!

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mad_dog said:

Ωχχχ...και εσύ ετοιμάζεσαι να τα πάρεις ?

Να μην τα πάρεις, δεν μπορούν να στο κάνουν αυτό με το ΦΠΑ (αν πάρεις και αυτά τα πετάλια μαζί με το DD...την κάτσαμε...)

  Reveal hidden contents

Άσχετο...εσύ πως νιώθεις το Clio με το DD ? Eγώ σαν να είμαι μέσα, έχω δυναμώσει και λίγο το FFB επίτηδες και έχω πάθει εγκεφαλικά λέμε !!!

 

Με G27 πετάλια είμαι, το DD θέλει και καλά πετάλια :D

Καλό το FFB θα το δυναμώσω γιατί το έχω χαμηλώσει μιας και δυναμώνει πολύ στις στροφές.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Forum Statistics

    939
    Total Topics
    15.2k
    Total Posts

Living Legends

mad_dog, the fastest sim driver in the world

PC Games for free

UNREAL.jpg.06a44fa7bc9a0e74a2fd28f90ad76a27.jpg

Top 5 PC games

×
×
  • Create New...