Jump to content

pcgamingforum - Το καφενείο των simracers - Γενική Συζήτηση - Aγώνες


sC_w0lveS

Recommended Posts

11 hours ago, panosdimip said:

Κύριε προϊστάμενε @mad_dog θα ήθελα να κάνω επίκληση στη μεγαλοψυχία σου όσον αφορά στο bannarisma του φίλου μας του Dimitris.

Είναι καιρός για ειρηνική συνύπαρξη οι καιροί το απαιτούν. 

Με εκτίμηση ένας πολύ αργός υπήκοος σας. ?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ αργέ μου φίλε @panosdimip. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις εδώ υπάρχει μια κοινότητα και δεν μπορώ να λάβω αποφάσεις εγώ για όλη την κοινότητα. 

Αλλά αφού το έθεσες σαν θέμα να αναφερθώ λίγο στην ιστορία γιατί είχαμε αυτά τα ατυχή γεγονότα. 

Θα μοιράσω μερικές πληροφορίες που αφορούν εμένα, για να υπάρχει μια βάση της συζήτησης  τι γνωρίζω εγώ και πότε άρχισε η ενασχόλησή μου με τους Η/Υ. 

Πάμε πίσω στο 1985 και εποχές C64. Aπό εκεί και πέρα AMIGA 500 και έπειτα ο πρώτος 486DX PC. Το πρώτο racing sim ήταν το Grand Prix 4. Έπειτα εποχές RBR, rF1 κ.ο.κ. Αυτά τα αναφέρω για να δώσω έμφαση ότι δεν είμαστε ούτε τυχαίοι με το sim racing ούτε ξεκινήσαμε χθες.

O @John@John φανατικός οπαδός των ράλλυ αλλά και της παλιάς εποχής είχε την ιδέα ανάπτυξης mod Hillclimb, το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο για rF2. Tα μοντέλα αυτοκινήτων εγώ ο ίδιος είχα κάνεις τις επαφές για να μπορεσούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και οι υπόλοιποι όπου είχαν την άδεια τα χρησιμοποίησαμε.

Από εκεί και πέρα τα physics, είναι δική μας δουλειά. Για παράδειγμα θα αναφέρω μόνο την περίπτωση της Sierrra Cosworth όπου θυμάμαι ότι ώρες και μέρες με τον @John@John ψάχναμε τα διαγράμματα του turbo για να μπορέσουμε να έχουμε όσο περισσότετερο ρεαλισμό με το αληθινό. Δεν θα μιλήσω καθόλου για μηχανή, φρένα, ελαστικά, αμορτισέρ, ύψη ελατηρίων, τιμές κ.ο.κ. 

Αυτά τα γνωρίζει πολύ καλύτερα ο @John@John και ο @spyder που ξόδεψαν χρόνο. Και όταν λέω χρόνο, για παράδειγμα τυχαίνω τον @spyder Σαββατο, τον ρωτάω τι νέα και μου είπε από το πρωι δοκίμαζε ένα αυτοκίνητο. Μιλάμε για 10 αυτοκίνητα στην τελική προσπάθεια και παραπάνω.

Οταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα και ήρθαν αληθινοί οδηγοί (βλέπε Josh Hoare για παράδειγμα) αλλά και αλλοι οδηγοί από ραλλυ, είχαν εκφράσει πολύ θετικά σχόλια. Ειδικά η M1 που την δοκίμασε αληθινός οδηγός αγώνων που έτρεχε με την M1 ήταν με χάπια και εγκεφαλικά.

Που θέλω να καταλήξω. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μια προσπάθεια από μια ελληνική κοινότητα και ένας που γιο λόγους που δεν γνωρίζουμε ακόμη να βγάζει χολή. Αν δεν σέβεται αυτούς τους ανθρώπους τουλάχιστον να σεβαστείς τις ώρες που ξόδεψαν ώστε μερικοί να έχουν μερικά αυτοκίνητα που δεν υπήρχαν στο rF2.

Kαι η προσπάθεια συνεχίζεται με καινορούργια αυτοκίνητα. Και εκεί που λέει κάποιος, @mad_dog υπερβάλεις, διαβάζεις κάπου σε ένα forum.

Προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο και γιατί αυτή η ένταση. 

Για να κλείσω και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, πρέπει να αποφασίσουν άλλοι και όχι εγώ. Εγώ τουλάχιστον πάντα αποφεύγω τις εντάσεις, αλλιώς θα είχα αλλάξει και τους κωδικούς στο TS, πράμα που δεν έκανα ποτέ. 

Εδώ είναι το βήμα, εδώ είναι η κοινότητα, αυτοί είμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα μετά από πολύ πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας!!!

Εν μέρη είμαι δικαιολογημένος, γιατί είχα μια περιπέτεια με την υγεία μου από την οποία προσπαθώ να "ξεφύγω" ?

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και κυρίως ψύχραιμοι με την νέα τάξη πραγμάτων που φτιάχνεται τούτες τις ώρες και εύχομαι βέβαια να τελειώσει χθές όλο αυτό το μαρτύριο που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο!

Στα δικά μας τώρα, ναι μεν δεν "εμφανιζόμουν", αλλά από την άλλη παρακολουθώ όλα τα καλά που συμβαίνουν εδώ και εννοώ το νέο πρωτάθλημα αναβάσεων και το μεγάλο update σε όλο το περιεχόμενο που φτιάχνει ο @John@John μαζί με τους @spyder και @andre !!!!

Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ η όλη δουλειά και ελπίζω σύντομα να γίνει κομμάτι του rFactor 2 όλο αυτό.

Θα προσπαθήσω οπωσδήποτε να συμμετάσχω και να κάνω τουλάχιστον κάποιους αγώνες, αν όχι όλο το πρωτάθλημα, απλά έχω αποφασίσει να απολαμβάνω πλέον την ζωή όσο μπορώ περισσότερο και δεν θέλω να μπαίνω σαν τον "κλέφτη" απλά για να γράψω την παρουσία μου στις συμμετοχές.

Έτσι και αλλιώς και στο simracing έχω καταλήξει στις επιλογές μου, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα πρώτα ο Θεός και αυτές είναι το RBR, iRacing και φυσικά το πρωτάθλημα αναβάσεων εδώ! 

Και πάλι πολλά φιλιά σε όλους!

 

ΥΓ. @mad_dog ακόμα και εάν δεν κατάλαβες από τα παραπάνω, θέλω να σου πω ότι ΔΕΝ έχω σκοπό να ασχοληθώ με simcade ούτε ώς πλάκα.Προτιμώ να πηγαίνω κανά δρομολόγιο στο OMSI 2 και να την βρίσκω ακούγοντας τα παράπονα από τους επιβάτες για την χαμηλή θερμοκρασία του λεωφορείου ? . Οπότε το challenge δεν το απαντώ καν!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θα τρέξουμε αναβάσεις ?

Θα σου δείξω πάλι γραμμές με μεγάλη μου χαρά και αν είσαι καλό παιδί θα σου δώσω και αυτόγραφο από τον έναν και μοναδικό Πιλότο !!!

Har har har 

To πρωτάθλημα των αναβάσεων είναι εξαιρετική δουλειά. Όπως έχω ξαναπεί παίζει να είναι το καλύτερο mod για το rF2 !

Tα καινούργια αυτοκίνητα θα κάνουν θραύση και το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Εγώ λέω να τρέξω κάπου από την μέση του πρωταθλήματος για να δώσω προβάδισμα στους υπόλοιπους οδηγούς και να έχει το πρωτάθλημα ενδιαφέρον...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@troffeo  Γιώργο, περαστικά και δύναμη. 

 

13 hours ago, troffeo said:

ακούγοντας τα παράπονα από τους επιβάτες για την χαμηλή θερμοκρασία του λεωφορείου

Και βάλτους σε 1,5 μέτρο απόσταση ε. Καραδοκεί ο covid xD

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Οι πρώτες εικόνες του ελληνικού hypercar των 3.000 ίππων

1.jpg.1a18157f60a19f2316ad121dc74f0155.jpg

Θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2021.

2.jpg.ffaef8982ddfa8b24a4bd114158b4b99.jpg

Ο V10 twin-turbo κινητήρας 4,0-λίτρων (3.988 κ.εκ) διαθέτει αλουμινένιο μπλοκ, 2 carbon turbo 68 mm, 20 μπεκ ψεκασμού (10 άμεσου και 10 έμμεσου), κυλινδροκεφαλές, στρόφαλο και εκκεντροφόρους από τιτάνιο, με τις μπιέλες και τα πιστόνια να είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο. Ο κινητήρας έχει σχέση συμπίεσης 12,3:1 και 40 βαλβίδες τιτανίου.

3.jpg.78947a96b4b38aa299da45b914945039.jpg

Το περισσότερα μέρη του Chaos (από εξωτικά μέταλλα, carbon και κεραμικά) είναι κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτές, οι οποίοι τυπώνουν τα μέρη στα οποία αφαιρείται κάθε τι περιττό στη δομή τους, έτσι ώστε να κρατηθεί το βάρος όσο γίνεται πιο χαμηλά. Έτσι το βάρος του hypercar θα κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.150 κιλών, έχοντας αναλογία 2:1, δηλαδή 2 ίππους ανά 1 κιλό βάρους. Στο αυτοκίνητο γίνεται εκτενή χρήση carbon, με τα φτερά, τον ουρανό και το καπό να είναι κατασκευασμένα από carbon prepreg, με τα υποπλαίσια να είναι κατασκευασμένα από αλουμινίου υπερυψηλής αντοχής.

 

Το Chaos θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μια με 2.000 και μια με 3.000 άλογα. Στην πρώτη ο κινητήρας θα κάνει χρήση βενζίνης πρατηρίου και θα έχει όριο περιστροφής τις 11.000 σ.α.λ και απόδοση 2.000 ίππων, ενώ στην έκδοση των 3.000 ίππων απαιτείται καύσιμο E85, με το όριο περιστροφής να ανεβαίνει στις 12.000 σ.α.λ, ενώ τα πιστόνια θα είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό, οι μπιέλες από carbon, με τα carbon turbo να είναι μεγαλύτερα, 78 mm. Το αυτοκίνητο θα μπορεί να παράγει ρυθμούς επιτάχυνσης έως και 3G σε συγκεκριμένες αποστάσεις και συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χριστός Ανέστη! Xρονια πολλα σε ολους,
Είθε το Άγιο Φως να λαμπρύνει τη «στολή της ψυχής» μας και να την ατσαλώσει με υπομονή, για τα δύσκολα που ήρθαν, για τα άγνωστα που έρχονται,

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Όλη αυτή η κλεισούρα είναι μια καλή δικαιολογία να πίσω πάλι κάνα τιμόνι. Είδα ότι από rf2 το έχετε γυρίσει πιο πολύ σε acc, οπότε με gt3 είναι η καλύτερη μου. Βεβαια κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, τον@mad_dog ακόμα με σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου τον ψάχνετε, αλλά κάτι περίεργοι τύπου πανοντιμπηδες, αράχνες και αλφαβητες δίνουν το παρών. Αν κανονίσετε κάνα σέρβερ βάλτε μια φωνή.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το Ελληνικό Hypercar και η σχέση με την NASA

Τα περισσότερα hypercars χρησιμοποιούν πλαίσιο από ανθρακονήματα για να βελτιώσουν τη δομική ακαμψία.

Το Chaos θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με μονοκόκ σασί από Zylon poly, το ισχυρότερο τεχνητό υλικό στον κόσμο (είναι 1,6 φορές ισχυρότερο από το Kevlar).

Αυτό είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται από τη NASA και τη Formula 1 λόγω του χαμηλού βάρους, της αντοχής και της αντοχής του στις υψηλές θερμοκρασίες.

9.jpg.39eb27a3cee632a9a95245b0dfce4fc2.jpg

Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τα Zylon Tethers χρησιμοποιούνται στη Formula 1 για να κρατήσουν τον τροχό στο πλαίσιο και να τον αποτρέψουν να αποκοπεί και να φύγει με ταχύτητα κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος.

Από το 2007, το πιλοτήριο του οδηγού είναι ενισχυμένο με ειδικά πάνελ από Zylon. 

Link to comment
Share on other sites

Pony.jpg.b670a07b8b2fa883be0e2c2163a5ac3b.jpg

Μέλος της οικογένειας Κοντογούρη αποκαλύπτει σε διαδικτυακή του συνέντευξη, οτι το νέο Pony θα είναι σύντομα στην κυκλοφορία.

Μάλιστα αποκάλυψε πως “υπάρχει fund που δίνει 5 εκατομμύρια ευρώ για το νέο Pony”. 

Αναζητούν την τεχνολογία που θα φέρει, με τις σκέψεις να είναι σε μία ήπια υβριδική έκδοση, την οποία όμως πρέπει να αγοράσουν “πιθανότατα από την Ford”

Μέσα στο καλοκαίρι θα καταθέσουν το ανάλογο business plan για την παραγωγή του Pony, ενώ -μεταξύ άλλων- είπε πως η τιμή του θα  είναι κοντά στα 7.500 ευρώ!

Link to comment
Share on other sites

Από ενημέρωση καλά τα πάμε ,έχουμε γίνει καλύτεροι από τον Τσιόδρα  κάναν αγώνα με οποιοδήποτε  παιχνίδι δεν βλέπω να τρέχουμε ......

Ακούω προτάσεις για το Π/ Σ/Κ .

Edited by panosdimip
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Forum Statistics

    939
    Total Topics
    15.2k
    Total Posts

Living Legends

mad_dog, the fastest sim driver in the world

PC Games for free

UNREAL.jpg.06a44fa7bc9a0e74a2fd28f90ad76a27.jpg

Top 5 PC games

×
×
  • Create New...