Jump to content

Οδηγός setup RBR


mad_dog

Recommended Posts

@marmagas αλλά και για τους υπόλοιπους που μπορεί να ενδιαφέρονται.

Το αρχειάκι που ανέβασες, το έχω δει, είναι λίγο παλιό και είναι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για να σου δώσει μια γενική κατεύθυνση και ιδέα, για το τι γίνεται όταν πειράζεις κάτι.

Είναι βέβαια λίγο στο περίπου και γενικό, γιατί ας πούμε ΚΑΘΕ κατηγορία αυτοκινήτου αλλά και ΚΑΘΕ διαφορετικό οδόστρωμα χρειάζεται διαφορετική ρύθμιση στα διαφορικά, άρα δεν μπορείς να πείς ότι με εξυπηρετεί το 20% διαφορικό και το τρέχω σε κάθε αυτοκίνητο και σε κάθε οδόστρωμα (άσφαλτος, χώμα, κατσαρό (bumpy) κλπ)

Επίσης το διαφορικό σε 2WD (εμπρός ή πίσω) ΔΕΝ είναι ανα θυμάμαι καλά επι τις %, αλλά από το 0 έως όπου φτάνει ανάλογα με με την κλάση του αυτοκινήτου, στο 400 (ανά 10) οπότε θέλει ψάξιμο

Στα 4WD (WRC και A, όχι στα Ν) έχεις επιλογή να κλειδώνεις την ροπή και στο άσε και στο πάτα!!!

Τα σετάπ ισχύουν για κάθε μοντ, αφού τα μοντ "πατάνε" στο αρχικό παιχνίδι, οπότε έχουν την ίδια λογική ρυθμίσεων.

Τώρα οι ρυμίσεις ξεκινάνε από τα διαφορικά, τις μοίρες του τιμονιού, το χειρόφρενο, την εμπρός ανάρτηση πλήρως (camber, caster, toe, ύψος, bumb, bound, rebound κλπ), την πίσω αντίστοιχα, την πίεσ των ελλαστικών και για τους 4 τροχούς, και την κατανομή των φρένων. Είμαι ταξίδι και δεν μπορώ να ανοίξω ένα μενού σεταπ, οπότε μπορεί και να ξεχνάω κάτι και θα επανέλθω μάλλον το ΣΚ (έχω και έκθεση γμτ...).

Βέβαια όπως έχουν πεί πολλά παιδιά εδώ μέσα αλλά και στο The Lab, το σεταπ έχει να κάνει ΠΑΝΤΑ και με το οδηγικό στυλ του κάθε οδηγού. Για παράδειγμα εγώ συχαίνομαι να φρενάρω και να έχω περισσότερη δύναμη πίσω, οπότε να μου γυρνάει στην είσοδο το αυτοκίνητο και προτειμώ να έχω περισσότερα φρένα μπροστά, ενώ άλλος εάν του βάλει δύναμη μπροστά το μπλοκάρει και το χάνει πηγαίνοντας τελικά ευθεία O.o.

Αντίστοιχα έχουν να κάνουν όλες οι ρυθμίσεις. Αυτό που έκανα ΠΑΝΤΑ στην pre season περίοδο (από 15-20 Δεκέμβρη που κυκλοφορούσε το μοντ της επόμενης χρονιάς, έως και το τέλος Γενάρη που περίπου ξεκινούσαν τα πρώτα πρωταθλήματα) ήταν να φτιάξω ένα neutral και σχετικά stable σεταπ ώς βάση για ΚΑΘΕ αυτοκίνητο που θα οδηγούσα στην χρονιά και στην συνέχεια ανάλλογα με τον αγώνα και τις ειδικές (καμιά φορά και την στρατηγική!) να διαφοροποιώ πράγματα σε αυτό.

Είχαμε και έναν "αρχιμηχανικό" ο οποίος έφτιαχνε και μοίραζε σετάπ (@haris274 καμιά φορά και ο @John@John και εγώ τον προσωπικό μου @thazio)

Γενικά θέλει ΠΟΛΥ δουλειά και ψάξιμο και μου θυμίζει στην εντέλεια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ αυτοκίνητο (με τις proflex ή τις Leda ή τις καλές Bilstein του χαχαχαχα).

Στον τομέα της ανάρτησης, θέλει πολύ δουλειά και στην γνώση των ειδικών, όπως είπε και ο ΠΙΛΟΤΟΣ @mad_dog οπότε θέλει δοκιμές και πάλι δοκιμές, αλλά και πάλι δοκιμές!

Για να μην απογοητεύσω κάποιους περί χρόνου κλπ, στην πραγματικότητα μπορείς άνετα να φτιάξες 2 σεταπ (ψιλο ουδέτερα) για άσφάλτινες ειδικές (πατημένες πχ Γαλλικές, κατσαρές πχ Αγγλικές) και αντίστοιχα άλλα 2 για χωμάτινες ειδικές (πχ Φιλανδικές, πχ Αγγλικές και Αμερικάνικες).

Θέλει επίσης να ΑΚΟΥΣ απόλυτα τον διπλανό σου (συνοδηγός), γιατί έτσι και την ευχαρίστηση της πραγματική οδηγίσης έχεις, αλλά και σε 20+ χλμ ειδικών όλο και κάτι θα σου ξεφύγει από την φωτογραφία που έχεις στο μυαλό σου. Στο Γαλλικό μοντ, είχαμε φτιάξει Έλληνα συνοδηγό, μάλιστα ο @John@John είχε βάλει στο παιχνίδι την φωνή του Νίκου Πετρόπουλου!!! Στο Ιταλικό από όσο γνωρίζω αυτό δεν μπορεί να γίνει για την ώρα, οπότε βολεύεσαι από τις default φωνές κάποιων "τυχαίων" συνοδηγών όπως ο Robert Reid χαχαχαχχα. Ο @John@John είχε φτιάξει και κάποιες ειδικές και αναβάσεις (Ριτσώνα, Πορταριά κλπ) καθώς και gauges (όργανα) τύπου stack με shift lights κλπ!!! Για σκιν ΔΕΝ το συζητάω, αφού έως και εγώ είχα φτιαξει τα δικά μου, αλλά μετρ του είδους ο haris274 (αντιγραφή όλων των αγωνιζόμενων Ελλήνων και ξένων) και ο @John@John βεβαίως χαχαχαχα

 

Αυτά τα ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΑ για την ώρα, θα επανέλθω σίγουρα μόλις θα είμαι στο σπίτι και φυσικά είμαι έτοιμος να βοηθήσω όποιον θέλει να τρέξει για πλάκα ή και για σοβαρά!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Forum Statistics

    940
    Total Topics
    15.2k
    Total Posts

Living Legends

mad_dog, the fastest sim driver in the world

PC Games for free

UNREAL.jpg.06a44fa7bc9a0e74a2fd28f90ad76a27.jpg

Top 5 PC games

×
×
  • Create New...