Jump to content

Show us your Simrig/Cockpit/Gaming desk


gchristod

Recommended Posts

Με την ευκαιρία του δικού μου....ατυχήματος, ανοίγω το σχετικό θρεντ. Αν δεν το άνοιξα στο σωστό subforum, ας το μετακινήσει ο admin.

Αυτή τη στιγμή είμαι σε φάση downgrade. Πήγα από αυτό:

20160328_203103.jpg

Σε αυτό:

WP_20160913_22_48_55_Pro.jpg

Σκέφτομαι μήπως κάνω κάτι σε PLP, όπως έχει κάνει ο @marmagas, δηλαδή με μία σχετικά μεγάλη οθόνη στη μέση και δύο μικρές στα πλάγια τοποθετημένες κάθετα. Αξίζει ή το κέρδος σε FOV είναι μικρό? Τις πλαινές θα μπορώ να τις έχω σε κλίση ή πρέπει να και οι τρεις στην ίδια ευθεία, στην ουσία σαν ένα ultrawide monitor? Οι άλλες επιλογές είναι:

1. Να πάρω πάλι μια τηλεόραση στις 40-43 ίντσες (η παλιά ήταν 47)

2. Να μείνω όπως είμαι και κάποια στιγμή αργότερα να πάω για κανένα oculus/vive, με προτίμηση προς το δεύτερο. Βασική προϋπόθεση να το δοκιμάσω κάπου πρώτα γιατί ο @sosna χθές ήταν κατηγορηματικούλης.

Προτάσεις-συμβουλές ευπρόσδεκτες.

Edited by gchristod
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα το μπάντζετ πράττεις κ λόγω της απαισιοδοξίας μου προσπαθώ για κανά 2 χρόνια ακόμη να αποφύγω τις μεγάλες σπατάλες -εννοώ πάνω από 500 euro- κατά συνέπεια προτείνω το ίδιο.

 

Μερικά σχόλια από μένα:όχι σε τηλεόραση γιατί το input lag είναι μεγάλο κ σε σίμς ευεργετεί η χρήση πολλών hz.Μπορείς πχ να πάς σε μια 27άρα 144hz κόστος ~350.Το ιδανικότερο για μένα θαταν 1 24άρι 144hz ~300euro κ δύο φτηνά 60hz μόνιτορ για τις πλαινές με δεδομένο οτι έχεις AMD κάρτα.Αν είσαι με nvidia πρέπει όλες να τρέχουν το ίδιο ρολόι κ αυτόματα τρέχει το πιο μικρό,κοινώς το παραπάνω σενάριο ξέχνα το.Αν το μπάντζετ είναι σφιχτό τότε πας για 3 24άρια 60hz ~300-400euro.

 

Για μένα το τριόθονο σε σίμ ρέισινγκ ενασχόληση είναι μάστ,πράγμα που αναφωνούν όλοι όσοι το δοκίμασαν.

 

Για το Ρίφτ που δοκίμασα εκτενώς,αν μπορείς να συμβιβαστείς με γραφικά επιπέδου PS2 άντε PS2,5 στην καλύτερη τότε δώσε 800ευρά.Αλλά για μένα τη δεδόμενη στιγμή δεν αξίζει με τίποτε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιάννη άποψη μου είναι να ψάξεις να βρείς τρείς μεταχειρισμένες κατα προτίμηση ίδιας ανάλυσης/διαστάσεων οθόνες και να φτιάξεις το triples, είναι game changer.

 

Εγώ με 100€ βρήκα μια μεταχειρισμένη πρίν το καλοκαίρι και την έβαλα δίπλα στις δύο που είχα ήδη και είμαι πολύ ευχαριστημένος, μειονέκτημα ότι την κεντρική μου οθόνη που είναι 2560Χ1440 την γυρνάω σε 1920x1200 όταν παίζω σε triples για να ταιριάζει με τις πλαϊνές και να μην έχω παραμορφώσεις.

 

Επίσης πρέπει tα παιχνίδια να τα παίζω σε windowed mode και να τα σετάρω μέσω ini files (iR,AC, Automobilista, rF2 παίζουν έτσι εκτός του RRE) μιάς και οι drivers της nvidia δεν επιτρέπουν τη δημιουργία nvidia surround σε οθόνες διαφορετικών χαρακτηριστικών :/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

@sosna έχω nvidia άρα τα διαφορετικά refresh rates πάνε περίπατο. Επίσης το πιο φθηνό αξιοπρεπές 24άρι μόνιτορ στο Skroutz κάνει 130€ x 3 = 400€, μου φαίνεται πως δεν αξίζει. Τώρα για μεταχείρες που λέει ο @geovas77 δεν κακή ιδέα, αλλά για να βρω τρεις ίδιες θέλει πολύ κυνήγι....      

Αφού λέτε ότι οι τριπλές είναι must, μάλλον θα πάρω αυτή https://www.skroutz.gr/s/5183947/Asus-VN289H.html που είναι η πιο οικονομική 28άρα (τόσο μου βγάζει το Monitorcheck την κεντρική για PLP) και θα κοτσάρω άλλη μια 19αρα στο πλάι. Μονό ultrawide monitor μήπως αξίζει ή θα είναι τσάμπα εφέ? κάτι σαν αυτό? https://www.skroutz.gr/s/8287603/LG-29UM58-P.html

@liakjim  δες εδώ: http://www.pcgamingforum.net/forum/index.php?/topic/173-griechen-tourenwagen-meisterschaft-cup/&do=findComment&comment=2288

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! 

Για βάλτε και τα δικά σας rig από κάτω να τα δούμε...

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, liakjim said:

Από μόνη της?

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Ναι. Μάλλον πρέπει να είχε κάνει κάποιο μικρό crack από πέσιμο τις προάλλες που δεν φαινόταν, κι από τις δονήσεις του τιμονιού την άκουσε στερεοφωνικά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Μάλλον πρέπει να είχε κάνει κάποιο μικρό crack από πέσιμο τις προάλλες που δεν φαινόταν, κι από τις δονήσεις του τιμονιού την άκουσε στερεοφωνικά.

Κρίμα, περίεργο πάντως.

Τώρα στο θέμα μας : έχοντας δει την 43αρα του Γιώργου@wargasm και το 3οθονο του Παναγιώτη @panosdimp , δεν μπορώ να πω πως κλείνω σημαντικά κάπου.

Το 3θονο για μένα ξέρει 3Χ32'' ή άντε 3Χ27'' , αλλιώς έχεις πολύ στενό πεδίο.

Η μια μεγάλη στο κέντρο.

Οι 3Χ24 νομίζω είναι ανεπαρκείς ή πρέπει με μπράτσα να τις φέρεις πολύ κοντά σου ώστε να έχεις τις πλαινες υπό γωνία στην περιφερειακή σου όραση.

Μετά είναι το κόστος αλλά και οι απαιτήσεις σε GPU λόγω μεγάλης ανάλυσης. Θέλει μια 1070.

Η μονή μεγάλη ξέρεις. Θέλει 4Κ από κοντά. Το input lag είναι θέμα αλλά στου Γιώργου μου φάνηκε μη αντιληπτό.

Προσωπικά στη θέση σου θα αγόραζα μια φθηνή 1080p στις 43'' δλδ κάπου στα 350€ με σκοπό σε 2-3 χρόνια την μεθεπόμενη γενιά VR . Αυτό προσπαθώ και εγώ να κάνω αλλά δεν μαζεύω λεφτά...

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη είναι διαφορετικό να έχεις 5760χ1080 με 1920χ1080.Η αίσθηση χώρου κ το ιμμέρσιον είναι πολλαπλώς μεγαλύτερο.

 

Εγώ είμαι με 22άρες στα 120hz υπό γωνία κ μόνο ανεπαρκές δεν είναι.Με το ίδιο σετάπ μάλιστα τρέχω από εποχές 6970 AMD οπότε τώρα ακόμη κ μια μίντ ρέιντζ μπορείς να κρατάς 144fps στα 144hz άντε να κάνεις κ μερικές υποχωρήσεις.

 

Όσο για το input lag στο 4κ του Άκη που δοκίμασα ήταν εμφανώς τραγικό.

 

Άρα για μένα καλύτερα 3εις οθόνες παρά μία δεν χωρεί αμφιβολία περί αυτού.

 

Για την επόμενη γενιά VR το συζητάμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα στην παρέα

Βάζω και εγώ την δικιά μου "κατασκευή", όπως είναι σήμερα

3Χ22 @60HZ LG οθόνεςIMG_0538.JPG

 

Στηρίζονται σε βάση που την βρήκα μεταχείρο από Αγγλία, η οποία ρυθμίζει τα ΠΑΝΤΑ! Το μόνο κακό, μάλλον λόγω "ιδιαίτερης' μεταχείρισης από τον προκάτοχο έχει πολύ μικρά θέματα fine tuning σε κάποιες περιπτώσεις...

IMG_0543.JPG

 

Ο sim hardware εξοπλισμός είναι Fanatec, εκτός από ένα παλιό Shifter (ARC - Italy) που εκτελεί χρέη χειροφρένου, ένα LCD τύπου motec όργανο (SRH G-Force LCD) που αν και είναι πανάκριβο τα ΣΠΑΕΙ και απλά είναι Γ@Μ@ΤΟ και προσαρμόζεται πάνω στην βάση της τιμονιέρας και τέλος ένα DSD button box (μόνο το αριστερό πάνελ) που επίσης προσαρμόζεται πάνω στην βάση της τιμονιέρας μου

IMG_0540.JPG

IMG_0541.JPG

IMG_0542.JPG

 

IMG_0527.JPG

 

Τέλος, την κατασκευή - βάση την έχω φτιάξει μόνος μου από σίδερα τύπου DEXION (αυτά που χρησιμοποιούν για ράφια) και κόντρα πλακέ θαλάσσης για την τιμονιέρα, λεβιέ, πεταλιέρα κλπ.

...το χαλάκι είναι αγορασμένο από Μιραράκη γνήσιο μπουχάρα :P:P:P

 

@gchristod Γιάννη έγώ παρόλο που δεν έχω και τίποτα οθόνες της προκοπής, είμαι super ευχαριστημένος από αυτό που μου προσφέρουν, σε αίσθηση οδήγησης και σε πληροφορία (5760 Χ 1920 @1080p με μια GTX 760 στα 4g ram και όλα σε περιβάλλον nvidia). Βλέπω πάντα πάνω από 60 - 70 fps ξεκούραστα χωρίς προβλήματα.

Θα σκεφτώ να τις αλλάξω, σαφώς με μεγαλύτερες και καλύτερες (πχ. 3 Χ 27''-32'' @144hz) ή με προτζέκτορα - ες για 1:1 ανάλυση και αίσθηση. Με την καμία δεν πάω, τουλάχιστον για την ώρα σε oculus/vive ή σε 1 μεγάλη οθόνη...

 

 

Και επειδή ΔΕΝ πρόλαβα να κάνω edit, ξαναγράφω ποστ... Αχ ρε τρελόσκυλε :P

EDIT:

Το τιμόνι είναι αγορασμένο επίσης μεταχείρο από Αμέρικα (μαζί με την CSW v1 βάση που είχα πριν την V2 και την πούλησα Ισπανία - χαχαχαχα ιντερνάσιοναλ έχω γίνει χαχαχαχα) και επειδή όπως βλέπετε και στην φωτό είναι και αυτό ταλαιπωρημένο (παρόλο που φοράω ΠΑΝΤΑ γάντια) ευσπρόσδεκτες συμβουλές, λύσεις, μόντες και ότι άλλο, γιατί σε μια μικρή έρευνα που έκανα για να το περάσω με νέα αλκαντάρα, μόλις μου είπαν τιμη έπεσα κάτω ξερός...  Μόνο εάν πάω σε λύση δερμάτινου (με το εσωτερικό του δέρματος για εξωτερικό εάν με καταλαβαίνετε τι εννοώ) είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, δηλαδή γύρω στο €100...

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Γιάννη το 3 όθονο όπως είπαν και τα παιδιά είναι μονόδρομος. 

Με 3 24αρες είσαι σούπερ αν μπορείς να πάρεις αυτό του mad ισως είναι ακόμα καλύτερα. 

Το δικό μου παρ όλο που έχει μια 24 στο κέντρο μια 23 τόσο δεξιά και μια 22 αριστερά, ότι βρήκα δηλ στο υπόγειο είναι μια χαρά, μου είναι αδύνατον να γυρίσω σε μια ας είναι και 300 ιντσες άλλωστε το έχω δοκιμάσει κι αυτό με ένα βιντεοπροβολέα που έχω που βγάζει 1080p.

Σημαντικό είναι πως για να δεις πάνω απο 60 frames θέλεις dvi σύνδεση απ ότι ξέρω μια κάρτα δεν δίνει 3 dvi εξόδους οπότε τριοθονο για πανω απο 60 με μια κάρτα δεν γίνεται. 

Edited by panosdimip
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με το lap μου είμαι ευχαριστημένος, έχει 2 εξόδους miniDVI και μια HDMI (nVidia 980, 8 Gb ram).

Οι 3 οθόνες είναι άλλη αίσθηση. Σε racing sim πρέπει να τις έχεις αν θέλεις να σέβεσαι τον εαυτό σου.

ΠΙΛΟΤΟΣ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η δικιά μου βγάζει 2 dvi 1 display port και 1 display port.
Εγώ βλέπω κανονικά πάνω από 60 fps με μια κάρτα.


Sent from my iPhone using Tapatalk

1 hdmi ήθελα να γράψω, αντί 2 φορές το display port.
Άρα εχω 4 εξόδους.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί το παιχνίδι να σου λέει ότι βγάζει η το steam αλλά αυτό δεν γίνεται στην πραγματικότητα .

Οταν είχα μια 22 αρα στο assetto μου έδειχνε 180 ας πούμε frames αλλά αφού η 22 αρα ήταν 60 hz δεν μπορούσε να δώσει πάνω από 60 frames.

To ιδιο και η 24 με τα 144 hz αν την συνδέσεις στο hdmi ας δείχνει 200 frames το παιχνίδι εσύ θα είσαι πραγματικά 60 frames.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Forum Statistics

    939
    Total Topics
    15.2k
    Total Posts

Living Legends

mad_dog, the fastest sim driver in the world

PC Games for free

UNREAL.jpg.06a44fa7bc9a0e74a2fd28f90ad76a27.jpg

Top 5 PC games

×
×
  • Create New...